Národný kontaktný bod EMN
v Slovenskej republike

Malé tematické stretnutie EMN Spolupráca samospráv a ďalších aktérov v integrácii utečencov v Bratislave a Košiciach, Bratislava, 25. november 2016

05. december 2016

25. novembra 2016 v Bratislave organizovala Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) ako koordinátor Národného kontaktného bodu EMN pre SR spolu s Migračným úradom Ministerstva vnútra SR malé tematické stretnutie EMN pre zástupcov subjektov zapojených do procesu integrácie štátnych príslušníkov tretích krajín s názvom Spolupráca samospráv a ďalších aktérov v integrácii utečencov v Bratislave a Košiciach. Stretnutie privítalo 32 účastníkov.

Cieľom stretnutia bola vzájomná diskusia a posilnenie spolupráce zástupcov štátnej správy, samosprávy, vzdelávacích inštitúcií, mimovládnych organizácií a súkromného sektora v integrácii osôb s udelenou medzinárodnou ochranou a zapojenie jednotlivých aktérov do tohto procesu. Okrem toho bolo stretnutie zamerané na identifikáciu problematických oblastí, možností ich riešenia a spôsobov efektívnejšieho prepájania osôb s udelenou medzinárodnou ochranou s pozvanými aktérmi. Stretnutia sa zúčastnil aj starosta českého mesta Bzenec, ktorý s integráciou týchto osôb má skúsenosti. Počas stretnutia boli distribuované vybrané výstupy EMN.

Koordinátor EMN na Slovensku

Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) - Úrad v SR

www.emn.sk | ↗ www.iom.sk
LinkedIn | ↗ Facebook | ↗ YouTube

Koordinátor EMN v EÚ

Európska komisia - Generálne riaditeľstvo pre migráciu a vnútorné záležitosti

www.ec.europa.eu/emn
LinkedIn | ↗ Twitter

Newsletter EMN Slovensko

↗ Stiahnite si aktuálne číslo

Archív newslettrov

Prihlásiť sa k odberu noviniek EMN

Novinky o migrácii v EÚ

↗ Stiahnite si aktuálne číslo Bulletinu EMN

Archív bulletinov

Prihlásiť sa k odberu noviniek EMN