Národný kontaktný bod EMN
v Slovenskej republike

Pracovné raňajky k pripravovanej malej tematickej štúdii EMN Imigrácia štátnych príslušníkov tretích krajín súvisiaca s podnikaním, Bratislava, 3. novembra 2014

18. november 2014

Dňa 3. novembra 2014 zorganizovala Medzinárodná organizácia (IOM) pre migráciu ako koordinátor aktivít EMN na Slovensku pracovné raňajky k pripravovanej malej tematickej štúdii EMN Imigrácia štátnych príslušníkov tretích krajín súvisiaca s podnikaním. Stretnutia sa zúčastnili zástupcovia cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru, Ministerstva hospodárstva a Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO).

V úvode stretnutia boli prezentované ciele, rozsah, obsahové zameranie a špecifikácie pripravovanej štúdie EMN, ktorá sa zameria na národnú legislatívu a politiky v oblasti migrácie súvisiacej s podnikaním, podmienky prijatia štátnych príslušníkov tretích krajín na účel podnikania a identifikáciu problematických oblastí a dobrej praxe. Po prezentácii nasledovala diskusia, počas ktorej sa účastníci rozprávali o situácii v Slovenskej republike, možnostiach spolupráce a získania údajov od zástupcov jednotlivých inštitúcií pre vypracovanie štúdie za Slovenskú republiku.

Koordinátor EMN na Slovensku

Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) - Úrad v SR

www.emn.sk | ↗ www.iom.sk
LinkedIn | ↗ Facebook | ↗ YouTube

Koordinátor EMN v EÚ

Európska komisia - Generálne riaditeľstvo pre migráciu a vnútorné záležitosti

www.ec.europa.eu/emn
LinkedIn | ↗ Twitter

Newsletter EMN Slovensko

↗ Stiahnite si aktuálne číslo

Archív newslettrov

Prihlásiť sa k odberu noviniek EMN

Novinky o migrácii v EÚ

↗ Stiahnite si aktuálne číslo Bulletinu EMN

Archív bulletinov

Prihlásiť sa k odberu noviniek EMN