Národný kontaktný bod EMN
v Slovenskej republike

Pracovné raňajky k pripravovanej štúdii EMN Prilákanie vysokokvalifikovaných a kvalifikovaných štátnych príslušníkov tretích krajín, Bratislava, 26. marca 2013

08. apríl 2013

Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM), ktorá koordinuje aktivity EMN na Slovensku, uskutočnila v Bratislave dňa 26. marca 2013 pracovné raňajky k pripravovanej štúdii EMN pod názvom Prilákanie vysokokvalifikovaných a kvalifikovaných štátnych príslušníkov tretích krajín: dobrá prax a odporúčania.

Štúdia predstaví politiky a konkrétne praktické opatrenia zamerané na získanie vysokokvalifikovaných a kvalifikovaných pracovných migrantov z tretích krajín a identifikuje dobrú prax a odporúčania jednotlivých členských štátov EÚ a Nórska v danej oblasti. Štúdia tiež poskytne prehľad o efektívnosti aplikovaných opatrení, medzinárodných zmluvách zameraných na pracovnú migráciu, výzvach a prekážkach, ktoré majú vplyv na atraktívnosť členskej krajiny pre imigrantov z tretích krajín.

Počas stretnutia zástupcovia IOM predstavili schválené špecifikácie spomínanej štúdie a s pozvanými hosťami diskutovali o situácii v Slovenskej republike a dostupnosti údajov a štatistík v tejto oblasti. Pracovných raňajok sa zúčastnili zástupcovia Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR, Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny a Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru.

Fotografie zo stretnutia

Fotogaléria z pracovných raňajok k príprave štúdie EMN "Prilákanie vysokokvalifikovaných a kvalifikovaných štátnych príslušníkov tretích krajín: dobrá prax a odporúčania"

Koordinátor EMN na Slovensku

Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) - Úrad v SR

www.emn.sk | ↗ www.iom.sk
LinkedIn | ↗ Facebook | ↗ YouTube

Koordinátor EMN v EÚ

Európska komisia - Generálne riaditeľstvo pre migráciu a vnútorné záležitosti

www.ec.europa.eu/emn
LinkedIn | ↗ Twitter

Newsletter EMN Slovensko

↗ Stiahnite si aktuálne číslo

Archív newslettrov

Prihlásiť sa k odberu noviniek EMN

Novinky o migrácii v EÚ

↗ Stiahnite si aktuálne číslo Bulletinu EMN

Archív bulletinov

Prihlásiť sa k odberu noviniek EMN