Národný kontaktný bod EMN
v Slovenskej republike

Konferencie s účasťou zástupcov Národného kontaktného bodu EMN v SR, november - december 2012

17. január 2013

V priebehu novembra a decembra 2012 sa zástupcovia Národného kontaktného bodu (NKB) EMN zúčastnili nasledovných podnetných konferencií a seminárov:

Dňa 20. novembra 2012 sa v Bratislave uskutočnil Deň akademickej mobility a internacionalizácie III. organizovaný SAIA, n. o., spolu s partnerskými organizáciami. Cieľom podujatia bolo poskytnúť pracovníkom vysokých škôl a výskumných organizácií, ktorí sa profesionálne venujú medzinárodnej spolupráci a internacionalizácii svojich inštitúcií, aktuálne informácie o nových politikách, zmenách v legislatíve a podporných programoch na Slovensku, ako aj vytvoriť priestor pre diskusiu o aktuálnych problémoch v oblasti ich pôsobenia. Konferencia sa už tradične venovala aj otázkam pobytu cudzincov na Slovensku v oblasti vzdelávania a vedy. Viac o programe konferencie a jej výstupoch sa dočítate tu.

Dňa 6. novembra 2012 zorganizovala IOM v rámci projektu LINET (Independent Network of Labour Migration and Integration Experts v Bruseli konferenciu pod názvom Zlepšovanie prístupu migrantov a zamestnávateľov k informáciám týkajúcich sa pracovného trhu (Improving Access to Labour Market Information for Migrants and Employers). Na konferencii boli okrem iného predstavené predbežné závery z rovnomennej štúdie, ktoré boli doplnené prezentáciou prípadových štúdií. Viac o obsahu a priebehu konferencie nájdete tu.

Francúzsky NKB EMN pripravil v dňoch 29. novembra 2012 konferenciu zamerané na tvorbu spoločného európskeho azylového systému (Towards a Common European Asylum System: Challenges and Opportunities). Po konferencii nasledovalo klastrové stretnutie, v rámci ktorého členovia EMN diskutovali o procese prijímania žiadateľov o azyl. 

Dňa 17. decembra 2012 sa uskutočnila vo Viedni konferencia EMN pod názvom Imigrácia zahraničných študentov z tretích krajín do EÚ a Rakúska (Immigration of International Students from Third Countries to the EU and Austria), po ktorej sa konalo klastrové stretnutie týkajúce sa zdieľania dobrej praxe v oblasti metodológie a praktickej realizácie výskumu EMN. Írsky Národný kontaktný bod EMN v tom istom čase zorganizoval v Dubline konferenciu Výzvy v ochrane (Challenges in Protection), ktorá sa zameriavala na spoločný európsky azylový systém, obchodovanie s ľuďmi a záchytné systémy.

Koordinátor EMN na Slovensku

Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) - Úrad v SR

www.emn.sk | ↗ www.iom.sk
LinkedIn | ↗ Facebook | ↗ YouTube

Koordinátor EMN v EÚ

Európska komisia - Generálne riaditeľstvo pre migráciu a vnútorné záležitosti

www.ec.europa.eu/emn
LinkedIn | ↗ Twitter

Newsletter EMN Slovensko

↗ Stiahnite si aktuálne číslo

Archív newslettrov

Prihlásiť sa k odberu noviniek EMN

Novinky o migrácii v EÚ

↗ Stiahnite si aktuálne číslo Bulletinu EMN

Archív bulletinov

Prihlásiť sa k odberu noviniek EMN