Národný kontaktný bod EMN
v Slovenskej republike

Pracovné raňajky k pripravovanej štúdii EMN "Imigrácia zahraničných študentov", Bratislava, 28. februára 2012

01. marec 2012

Dňa 28. februára 2012 sa v Bratislave uskutočnili pracovné raňajky EMN k pripravovanej štúdii "Imigrácia zahraničných študentov", na ktorých sa zúčastnili vybraní zástupcovia štátnych vzdelávacích inštitúcií.

Na stretnutí bola v úvode predstavená úloha, štruktúra, spôsob fungovania, hlavné aktivity a výstupy EMN. Osobitná pozornosť bola venovaná štúdiám a možnosti získavania informácií o migrácii prostredníctvom systému ad hoc otázok.

V súvislosti s prípravou štúdie „Imigrácia zahraničných študentov“ boli účastníci stretnutia oboznámení so základnými špecifikáciami štúdie vrátane jej cieľa, metodiky, obsahového zamerania a oblastí, v rámci ktorých by EMN uvítalo spoluprácu a podklady.

Na základe oboch prezentácií sa rozvinula diskusia, ktorá sa týkala predovšetkým ujasnenia si presnej cieľovej skupiny štúdie, štatistických a informačných zdrojov a ich dostupnosti zo strany pozvaných relevantných inštitúcií, definovania problémov pri zisťovaní počtu zahraničných študentov vyplývajúcich z udeľovania rôznych druhov pobytov, platnosti nového Zákona č. 404/2011 Z.z. o pobyte cudzincov a jeho vplyvu na migráciu študentov, vydávania povolení na štúdium a administratívnych prekážok, ako aj podnietenia motivácie občanov tretích krajín ku štúdiu na Slovensku a úloha štátnych inštitúcií v tomto smere.

Fotografie zo stretnutia

Fotogaléria z pracovných raňajok k príprave štúdie EMN "Imigrácia zahraničných študentov"

Koordinátor EMN na Slovensku

Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) - Úrad v SR

www.emn.sk | ↗ www.iom.sk
LinkedIn | ↗ Facebook | ↗ YouTube

Koordinátor EMN v EÚ

Európska komisia - Generálne riaditeľstvo pre migráciu a vnútorné záležitosti

www.ec.europa.eu/emn
LinkedIn | ↗ Twitter

Newsletter EMN Slovensko

↗ Stiahnite si aktuálne číslo

Archív newslettrov

Prihlásiť sa k odberu noviniek EMN

Novinky o migrácii v EÚ

↗ Stiahnite si aktuálne číslo Bulletinu EMN

Archív bulletinov

Prihlásiť sa k odberu noviniek EMN